Rugsėjo 01, 2022

TrustGuru Tech - Mokomasis kibernetinės saugos įrankis 

TrustGuru Tech - Mokomasis kibernetinės saugos įrankis 

Atsižvelgiant į kenkėjiškų žinučių kartu su privačių duomenų saugojimo iššūkius mažam ir vidutiniam verslui, TrustGuru komanda kartu su Norvegų partneriais, Secure Practice, turinčiais plačią kibernetinio saugumo mokymų ir simuliacinių kenkėjiškų žinučių (ang. phishing) atakų paslaugų patirtį, pradėjo planuoti produktą - "TrustGuru Tech". Asmens duomenų apsauga, BDAR reglamento sudėtingumas ir itin platus pareigų spektras, įgūdžių ir žinių trūkumas saugant privačius duomenis bei atpažįstant kenkėjiškų žinučių atakas, nuo jų apsisaugant ir neatskleidžiant svarbios informacijos, įvykusių atakų pasekoje patiriami tiesioginiai ir netiesioginiai nuostoliai ir potencialiai - didelės baudos už BDAR reglamento pažeidimus dėl asmens duomenų atskleidimo. Tai horizontaliai visose industrijose, šalyse ir organizacijose didėjančios problemos, bet pastaruoju metu ji ypač ryškėja SVV segmente, kuris neturi nei valstybiniu lygiu kuruojamų saugumo priemonių, nei pakankamai resursų ir kompetencijos saugoti duomenis (ypač lyginant su stambiu verslu).  

“Trustguru Tech” - augmentuotu duomenų generavimu pasižymintis išmanus kibernetinės saugos mokymo įrankis, paremtas duomenų augmentavimo mokomųjų kenkėjiškų laiškų šablonams ir dinaminio laiškų generavimo savybėmis. Įrankio pagrindinė funkcija - kenkėjiškų laiškų mokymo tikslais generavimas. Išvestinės savybės - privačių duomenų saugojimo ir kaupimo analizė, dėmesio asmens duomenų apsaugai didinimas, viešų duomenų analitika, tikslinių vartotojų informavimas apie reikšmingus duomenų saugos ir kontrolės pažeidimus.  

“Trustguru Tech” bus papildomas Trustguru sistemos funkcionalumas, kuris padės įmonės tiksliniams klientams įgyvendinant BDAR techninę ir organizacinę atitiktį. Projekto esmė yra sukurti mokomąjį kibernetinės saugos įrankį, kuris ne tik praplės Trustguru siūlomų paslaugų portfelį, siūlant visapusišką BDAR atitiktį, bet pritaikant naujausias kalbos atpažinimo technologijas turės konkurencinį pranašumą prieš kitus rinkoje egzistuojančius kenkėjiškų žinučių simuliavimo įrankius.  

Mokslinių tyrimų pagalba bus siekiama patobulinti metodą, kurio pagrindu kenkėjiškų laiškų (phishing) šablonai būtų dinamiškai augmentuojami pagal realioje aplinkoje sutinkamus tekstus kuriant kuo įtikinamesnę ir realesnę žinutę gavėjui. Iki šiol rinkoje naudojami statiniai kenkėjiškų žinučių šablonai gali būti identifikuojami pagal menkai arba visai nesusijusį kontekstą gavėjo atžvilgiu. Mūsų kuriamos technologijos pranašumas ir kartu vertė naudotojams bus tokių žinučių asmeninimas pagal gavėjo profilį. Kuriamas kenkėjiškų žinučių simuliatorius padės produkto vartotojams didinti kibernetinių atakų suvokimo lygį, ko pasekoje įgalins Trustguru klientus geriau apsisaugoti nuo vis stiprėjančių kenkėjiškų žinučių (phishing) atakų. 

Trustguru yra technologinis startuolis, kuriantis produktus Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) atitikties, asmens duomenų ir kibernetinės apsaugos srityse. Pirmasis, analogų rinkoje neturintis, automatizuotas BDAR atitikties produktas gimė sujungus įmonės partnerių (dabar akcininkų) teisines ir technologines kompetencijas. Trustguru - kompiuterinės programos paslauga (SaaS) skirta mažoms ir vidutinėms medicinos klinikoms, neturinčioms duomenų apsaugos teisinių kompetencijų įgyvendinti BDAR atitiktį.

Projektas yra finansuojamas 2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Verslo plėtra, inovacijos ir MVĮ“ informacinių ir ryšių technologijų srityje lėšomis.

Grįžti atgal